*

Ο Α.Π.Σ ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ ανακοινώνει ότι για την οικονομική του ενίσχυση, προσφέρει τη δυνατότητα προβολής-διαφήμισης των επιχειρήσεων της περιοχής μας και όχι μόνο στο blog η στο ημερολόγιο του 2017 . Το κόστος της καταχώρισης είναι 30€ ευρώ για ένα χρόνο

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο Α.Π.Σ ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ

Άρθρο 1ο . Επωνυμία – Έδρα – Σκοπός
Ιδρύεται στην Κω Αθλητικό Σωματείο, με την επωνυμία: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ
, και τον διακριτικό τίτλο «Δ Δ» με έδρα τον Δρυμό Θεσσαλονίκης
Το καταστατικό του τροποποιήθηκε με την υπ' αρ. /….. απόφαση του
Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης  και καταχωρήθηκε στα βιβλία των σωματείων με
αριθμό μητρώου .
Σκοπός του Συλλόγου είναι :
α) Η καλλιέργεια και διάδοση του αθλητισμού στην υπηρεσία του Λαού με την ανάπτυξη όλων των Ολυμπιακών Αθλημάτων και μη, αλλά και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων,
β) Η βοήθεια στο πολιτιστικό ανέβασμα των μελών αλλά και των κατοίκων της Κω και ιδιαίτερα της νεολαίας με την ανάπτυξη, διάδοση και εφαρμογή στον τρόπο ζωής, σύγχρονης πολιτιστικής αντίληψης και στην ανάπτυξη κοινωνικής αγωνιστικής συνείδησης για μια καλύτερη ζωή, βασισμένη στην Παράδοση και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη,
γ)Η δημιουργία μεταξύ των μελών του πνεύματος κοινωνικής υπευθυνότητας με βάση τη δημοκρατική ιδεολογία, την ελευθερία, την άμιλλα και τον αλληλοσεβασμό,
Άρθρο 2ο . Τα Μέσα
Ο σκοπός του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί με α) τη δημιουργία αθλητικών χώρων, β) την οργάνωση ομάδας ποδοσφαίρου ,αθλητικών αγώνων, εορτών, εκδρομών και κάθε μορφής πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου, με την έκδοση εντύπων κ.λ.π., γ) τη δημιουργία εντευκτηρίου και βιβλιοθήκης .
Άρθρο 3ο . Μέλη- Αθλητές
1. Μέλος του Σωματείου μπορεί να εγγραφεί κάθε ενήλικος, που έχει την Ελληνική Ιθαγένεια, που συμπλήρωσε το 18ο έτος της ηλικίας του, ανεξαρτήτως φύλλου και τόπου κατοικίας, με αίτηση του προς το Διοικητικό Συμβούλιο συνοδευόμενη από πρόταση δύο (2) μελών. Ο αριθμός των μελών είναι απεριόριστος. Το Δ. Σ. έχει την υποχρέωση να εγκρίνει την αίτηση εντός εξήντα (60) ημερών από την υποβολή της ή να εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση για την απόρριψή της. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη τότε θεωρείται ότι η έγκριση έχει δοθεί. Για την εγγραφή αυτή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Προέδρου του Δ. Σ. Κατά της απορριπτικής απόφασης ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα να προσφύγει στη Γενική Συνέλευση, η οποία αποφαίνεται τελεσίδικα. Όλα τα μέλη του Συλλόγου έχουν τα αυτά δικαιώματα και υποχρεώσεις, εκτός από το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα, το οποίο αποκτούν ένα (1) έτος μετά την εγγραφή τους. Κατά τα λοιπά συμμετέχουν κανονικά στις Γενικές Συνελεύσεις .
2. Ορίζεται ποσό εγγραφής πέντε (5) ευρώ και ετήσια συνδρομή τριάντα (30) ευρώ, για οποιαδήποτε αλλαγή αποφασίζει η Γενική Συνέλευση. Η παράλειψη καταβολής της ετήσιας συνδρομής του μέλους συνεπάγεται τη διαγραφή του, μετά όμως από προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση του. Μέλος που διαγράφηκε για οφειλές συνδρομών προς τον σύλλογο δεν ξαναγράφεται χωρίς των προηγούμενη καταβολή όλων των οφειλών. Για τα επίτιμα μέλη η συνδρομή είναι προαιρετική.
3. Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται, μετά από πρόταση του Δ. Σ. και μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, πρόσωπα που πρόσφεραν πολύ μεγάλες υπηρεσίες στον σύλλογο. Παρευρίσκονται μόνο με δικαίωμα λόγου στις Γ. Σ.
4. Τα μέλη έχουν τα παρακάτω δικαιώματα:
Α. Να αναφέρονται εγγράφως προς το Δ. Σ. για τα ζητήματα του Συλλόγου.
Β. Να αποχωρούν από το Σύλλογο με έγγραφη δήλωσή τους, που θα κατατίθεται τρεις (3) τουλάχιστον μήνες από την λήξη του έτους ευθυνόμενα για τις μέχρι τότε οφειλές τους.
Γ. Δικαίωμα ψήφου στις Γ. Σ. έχουν μόνο τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Δικαίωμα υποψηφιότητας για το αξίωμα μέλους του Δ. Σ. ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής ή για οποιοδήποτε αξίωμα σε όργανα του Συλλόγου έχουν τα μέλη εκείνα που είναι οικονομικά τακτοποιημένα και την ημέρα εκλογής έχουν συμπληρωμένο ένα έτος από την εγγραφή τους.
5. Δεν επιτρέπεται να είναι μέλη του Σωματείου:
Α. Όποιος δεν έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας του.
Β. όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν. 663/1977, όπως ισχύει κάθε φορά ή με τελεσίδικο βούλευμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχει καταδικασθεί σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλακίσεως τουλάχιστον τριών(3) ετών είτε, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για τα ποινικά αδικήματα του παρόντος νόμου, ή για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, κατασκοπεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια χρεοκοπία, λαθρεμπορία, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη, πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί μεσαζόντων. Εάν με τη καταδικαστική απόφαση διατάχθηκε η αναστολή εκτελέσεως της ποινής (άρθρα 99, 100 και 100Α του Ποινικού Κώδικα) το κώλυμα παύει να ισχύει μετά την πάροδο του χρόνου της αναστολής, εκτός εάν αυτή άρθηκε ή ανακλήθηκε κατά τις διατάξεις των άρθρων 101 και 102 του Ποινικού Κώδικα.
Γ. Όποιος έχει στερηθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση τους.
Δ. Όποιος έχει τιμωρηθεί με τελεσίδικη απόφαση της ΕπιτροπήςΦιλάθλου Πνεύματος (Ε.ΦΙ. Π.) της Φίλαθλης Ιδιότητας του και για όσο χρόνο διαρκεί η τιμωρία.
Ε. Το προσωπικό του Σωματείου, για όσο χρόνο διαρκεί η πάσης φύσεως εργασίας του με αυτό και για ένα (1) χρόνο από τη λήξη της, καθώς επίσης και όσοι συνάπτουν σύμβαση με το Σωματείο για παροχή υπηρεσιών ή για εκτέλεση έργου με αμοιβή ατομικά, είτε ως ομόρρυθμοι εταίροι, είτε ως διαχειριστές Ε.Π.Ε. ή μέλη Δ.Σ. ανώνυμου εταιρείας, κάθε είδους εμπορικής εταιρείας, εφόσον αυτές έχουν ως αντικείμενο εργασιών τους την εμπορία ή την κατασκευή κάθε είδους αθλητικών ειδών, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη διοικητικού συμβουλίου ή εξελεγκτικής επιτροπής αθλητικού σωματείου ούτε να είναι αντιπρόσωποί του σε υπερκείμενες ενώσεις ή ομοσπονδίες.
Στ. Πρόσωπο στο οποίο συντρέχει οποιοδήποτε από τα πιο πάνω κωλύματα, χάνει αυτοδικαίως την ιδιότητά του. Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσής εκδίδεται από το Δ. Σ. του Σωματείου, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών αφότου έλαβε γνώση. Σε περίπτωση που παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία, η διαπιστωτική πράξη εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού μέσα στην ως άνω προθεσμία.
6. Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Σωματείου
Α. Αποκτούν την αθλητική ιδιότητά τους κατόπιν εγγραφής τους στα μητρώα της αθλητικής Ομοσπονδίας, της οποίας το Σωματείο είναι μέλος. Αυτοί είναι κάτοχοι δελτίου αθλητικής ιδιότητας και δελτίου υγείας, το οποίο εκδίδει κατά τις διατάξεις των οικείων κανονισμών η υπερκείμενη αθλητική Ομοσπονδία.
Β. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο δελτίο υγείας του αθλητή και το οποίο θεωρείται από Νομαρχιακό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας ή Αγροτικό Ιατρείο ή Υγειονομική Στρατιωτική Μονάδα, ή από έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. ιατρούς. Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.
Γ. Επιτρέπεται στον αθλητή να συνάπτει συμβάσεις χορηγίας ή διαφήμισης προϊόντων ή υπηρεσιών με φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εφόσον τούτο δεν αντίκειται στους τεχνικούς κανονισμούς του αθλήματος, στους κανονισμούς της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή της Δ.Ο.Ε. Οι συμβάσεις αυτές απαιτείται να εγκριθούν από την οικεία αθλητική ομοσπονδία και με μέριμνά της να κατατεθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Αν δεν συντρέχει μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις, οι συμβάσεις είναι ανίσχυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.
Δ. Η προσφορά υπηρεσιών στις Εθνικές Ομάδες είναι ύψιστη υποχρέωση των αθλητών. Αθλητής που αρνείται αδικαιολόγητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αντίστοιχη Εθνική Ομάδα τιμωρείται, με ποινή αποκλεισμού από τους αγώνες της Εθνικής Ομάδας, των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου και στερείται τις κάθε είδους παροχές της Ομοσπονδίας. Αθλητής που τιμωρείται για άρνηση προσφοράς υπηρεσιών του στην Εθνική Ομάδα, στερείται επίσης των κάθε είδους παροχών της Πολιτείας, των ευεργετημάτων, που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και των τυχόν ειδικών φορολογικών απαλλαγών.
Ε. Ο αθλητής οφείλει να συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία και τους ισχύοντες εκάστοτε κανονισμούς της Δ.Ο.Ε. σχετικά με την φαρμακοδιέγερση. Αθλητής που τιμωρείται από την οικεία αθλητική Ομοσπονδία ή την αντίστοιχη παγκόσμια για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης, στερείται τις κάθε είδους παροχές της ομοσπονδίας του, όπως επίσης και τις παροχές της Πολιτείας και τα ευεργετήματα που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και των τυχόν ειδικών φορολογικών απαλλαγών.
Στ. Ο αθλητής μπορεί να εγγραφή μέλος του Σωματείου σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του καταστατικού, ένα (1) τουλάχιστον έτος μετά την τελευταία συμμετοχή του σε επίσημο αθλητικό αγώνα. Επίσημος αθλητικός αγώνας είναι ο αγώνας που διοργανώνεται από την οικεία αθλητική ομοσπονδία ή διεξάγεται με την έγκρισή της. Αθλητές του Σωματείου μπορούν να εγγραφούν μέλη χωρίς πρόταση δύο μελών εάν έχουν επιτύχει 1η έως 8η Νίκη σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 1η έως 3η Νίκη σε Μεσογειακούς, Βαλκανικούς και Πανελλήνιους Αγώνες. Ισχύουν εδώ οι εξαιρέσεις του εδαφίου Η. της παραγράφου 5 του ίδιου άρθρου.

Άρθρο 4ο . Πόροι
Πόροι του Συλλόγου είναι οι συνδρομές των μελών, το δικαίωμα εγγραφής, τυχόν έκτακτες εισφορές που θα επιβάλλει η Γενική Συνέλευση, δωρεές, ενισχύσεις του κράτους και των ΟΤΑ (Δήμοι, Κοινότητες, Νομαρχίες), άλλων Νομικών Προσώπων και γενικά τρίτων, έσοδα από εκδηλώσεις ή εράνους, που περιέχονται νόμιμα στο ταμείο του Συλλόγου. Οι χορηγίες ή διαφημίσεις από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, συνάπτονται με την τήρηση των κανόνων της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και του νόμου. Για την απόκτηση ή μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του συλλόγου απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης . Απαγορεύεται η εκποίηση ή αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σωματείου εκτός της περίπτωσης άφευκτης ανάγκης για κατασκευή νέων, οπότε επιτρέπεται με δικαστική απόφαση.
ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. Το Δ.Σ. του Σωματείου υποχρεούται να καταθέτει, στο όνομα του, σε μία από τις αναγνωρισμένες Τράπεζες της έδρας του, τα μετρητά, που ανήκουν στην περιουσία του, αυτούσια ή επενδυμένα σε κρατικά χρεόγραφα, εκτός του χρηματικού ποσού που απαιτείται εκάστοτε, για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών του Σωματείου, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ.
ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ. Τα ποσά που κατατίθενται, είναι δυνατόν, να αναλαμβάνονται, με εντολή του Δ.Σ. με έκδοση επιταγών, που υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Ταμία αυτού.
Άρθρο 5ο . Τα Όργανα του Σωματείου
Όργανα Του Σωματείου είναι :
1. Γενική Συνέλευση
2. Το Διοικητικό Συμβούλιο
3. Η Εξελεγκτική Επιτροπή

Άρθρο 6ο . Η Γενική Συνέλευση
1. Η Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου. Αποφασίζει για κάθε θέμα του Συλλόγου και έχει αποκλειστική αρμοδιότητα για τα εξής θέματα α) έγκριση προϋπολογισμού και απολογισμού , β) απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη, γ) εκλογή διοίκησης και εξελεγκτικής επιτροπής , δ) τον ορισμό του ποσού εγγραφής, της ετήσιας και της μηνιαίας συνδρομής των μελών , ε) την ανακήρυξη των επίτιμων μελών στ) την αγορά ή την εκποίηση ακινήτων του συλλόγου, ζ) την τροποποίηση του Καταστατικού και η) τη διάλυση του Συλλόγου.
2. Η Γενική Συνέλευση συνέρχεται τακτικά μία φορά το χρόνο μέσα στον Νοέμβριο και έκτακτα όταν το αποφασίσει το Δ.Σ. ή το ζητήσει το 1/3 των μελών που είναι οικονομικά τακτοποιημένα, με αίτηση στην οποία αναφέρονται και τα θέματα που θα συζητηθούν. Η Γενική Συνέλευση συγκαλείται από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα μεέγγραφη πρόσκληση των μελών, στην οποία αναφέρονται η ημέρα, η ώρα , ο τόπος και τα θέματα της ημερήσια διάταξης καθώς επίσης και η αναφορά ότι αν δεν έχει απαρτία η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σε άλλη ορισμένη ημερομηνία. Η πρόσκληση αποστέλλεται στα μέλη και τοιχοκολλείται στα γραφεία του συλλόγου οκτώ (8) τουλάχιστον ημέρες πριν τη Γενική Συνέλευση.
3. Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται σε αυτή το 1/2 των μελών που είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Στην επαναληπτική Συνέλευση υπάρχει απαρτία, όσα μέλη κι αν παραβρίσκονται. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης παίρνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών που παραβρίσκονται, εκτός αν ορίζει διαφορετικά ο νόμος ή το καταστατικό. Μετά την διαπίστωση της απαρτίας η Γ. Σ. εκλέγει πρόεδρο της συνέλευσης με δύο (2) γραμματείς πρακτικών και μπαίνει στη συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης.
4. Όταν η Γενική Συνέλευση έχει θέμα τη διενέργεια αρχαιρεσιών, πριν αρχίσουν οι αρχαιρεσίες εκλέγεται τριμελής εφορευτική επιτροπή που αναλαμβάνει το έργο αυτό. Για την τροποποίηση του Καταστατικού χρειάζεται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με πλειοψηφία 3/4 των μελών που παραβρίσκονται σ’ αυτή και με απαρτία το 1/2 των μελών που είναι οικονομικά τακτοποιημένα. Με απαρτία των 3/4 και την ίδια πλειοψηφία μπορεί να αποφασισθεί και η διάλυση του Συλλόγου. Σε περίπτωση διάλυσης του συλλόγου η περιουσία του περιέχεται στη Γ. Γ. Αθλητισμού.
5. Για την απόκτηση ή μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας του συλλόγου απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης . Απαγορεύεται η εκποίηση ή αλλαγή χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Σωματείου εκτός της περίπτωσης άφευκτης ανάγκης για κατασκευή νέων, οπότε επιτρέπεται με δικαστική απόφαση

Άρθρο 7ο . Διοικητικό Συμβούλιο
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου είναι εννεαμελές (9) Εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση για τρία (3) χρόνια.
2. Η Ιδιότητα του μέλους του Δ. Σ. είναι τιμητική και άμισθη.
3. Οι σύμβουλοι παίρνουν μέρος στις συνεδριάσεις του Δ. Σ. και εκτελούν τα καθήκοντα που τους ανατίθενται από το Δ. Σ.
4. Στα μέλη του Δ. Σ. , όταν μετακινούνται εκτός του τόπου της μόνιμης κατοικίας τους για προσφορά οποιασδήποτε υπηρεσίας στο σωματείο, επιτρέπεται να καταβάλλονται έξοδα κίνησης, διαμονής και διατροφής.
5. Επιτρέπονται προσωρινές ταμειακές διευκολύνσεις προς το αθλητικό σωματείο από μέλη του Δ. Σ., για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών.
6. Αν κάποιοι σύμβουλοι αποχωρήσουν ή εκπέσουν για κάποιο λόγο από το αξίωμα τους, αναπληρώνονται από τους επιλαχόντες του συνδυασμού τους κατά σειρά επιτυχίας.
7. Ποσοστό 20% των θέσεων του εννεαμελούς Δ. Σ. καταλαμβάνουν, σύμφωνα με το άρθρο 24, παρ. 9 του Ν.2725/1999 , υποψήφιοι του ενός από τα δύο φύλλα, με την απαραίτητη προϋπόθεση ο αριθμός των υποψηφίων αυτών να είναι διπλάσιος του ελαχίστου αριθμού των κατά το ποσοστό 20% εκλεγομένων.
8. Σε περίπτωση σχηματισμού παραταξιακών ψηφοδελτίων, ποσοστό 70% των εννιά θέσεων του Δ. Σ. (6) καταλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός και εφόσον έχει κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων, το δε υπόλοιπο 30% των θέσεων (3) καταλαμβάνουν, αναλογικά, οι άλλοι συνδυασμοί, με την προϋπόθεση να συγκεντρώνει ο καθένας από αυτούς αριθμό ψήφων σε ποσοστό, τουλάχιστον , 20% επί του συνολικού αριθμού των έγκυρων ψηφοδελτίων.

Άρθρο 8ο . Αρχαιρεσίες
1. Οι υποψηφιότητες για το Δ. Σ. ή την Ε. Ε. του Σωματείου , πρέπει να υποβάλλεται, εγγράφως στα Γραφεία του Σωματείου το αργότερο , πέντε (5) μέρες, πριν από την Γ. Σ.
2. Η Διοίκηση του Σωματείου εκτυπώνει , με αλφαβητική σειρά, ονομαστική κατάσταση των υποψηφίων, την οποία αναρτά, σε εμφανές σημείο των Γραφείων του Σωματείου, τέσσερις (4) μέρες, πριν από την Συνέλευση. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι υποχρεούνται, από την παραπάνω ονομαστική κατάσταση υποψηφίων, να καταρτίζουν, με αλφαβητική σειρά, παραταξιακά ψηφοδέλτια (συνδυασμούς), σε συνεννόηση μεταξύ τους, στα οποία οφείλουν να συμμετέχουν και τα οποία παραδίδουν στο Σωματείο δύο (2) μέρες , πριν από την Συνέλευση και συνοδευόμενα, απαραίτητα, με υπεύθυνες δηλώσεις των υποψηφίων, ότι επιθυμούν την συμμετοχή τους στο συγκεκριμένο συνδυασμό.
3. Κάθε ψηφοδέλτιο (συνδυασμός) πρέπει να περιλαμβάνει μέχρι 9 υποψηφίους, για τακτικά μέλη του Δ. Σ. Σωματείου, 3 για αναπληρωματικά και 3 για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
4. Η Διοίκηση του Σωματείου ανακηρύσσει, υποχρεωτικά, υποψηφίους, για το Δ. Σ. και την Ε. Ε. αυτούς που περιλαμβάνονται στα παραπάνω ψηφοδέλτια (συνδυασμούς), την προηγούμενη ημέρα της Γ. Σ., εφόσον πληρούνται, εξ΄ ολοκλήρου, οι προϋποθέσεις των προηγούμενων παραγράφων. Τα ψηφοδέλτια που καταρτίζονται, τυπώνονται με μέριμνα του Δ. Σ. του Σωματείου και παραδίδονται στην Εφορευτική Επιτροπή, η οποία τα διανέμει, στα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου.
5. Απαγορεύεται η συμμετοχή υποψηφίου σε περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια. Σε περίπτωση συμμετοχής υποψηφίου σε περισσότερα από ένα ψηφοδέλτια, πρέπει να κληθεί από την Εφορευτική Επιτροπή πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας και να επιλέξει ψηφοδέλτιο. Την θέση στο ψηφοδέλτιο που αποχώρησε παίρνει ο πρώτος αναπληρωματικός.
6. Η εκλογή διεξάγεται από τριμελής Εφορευτική Επιτροπή που τα μέλη εκλέγονται μεταξύ των μελών της Γ. Σ.
7. Ο κάθε ψηφοφόρος έχει δικαίωμα να θέσει μέχρι εννέα(9) σταυρούς προτίμησης για τα τακτικά μέλη του Δ. Σ. και μέχρι τρεις(3) για τα αναπληρωματικά μέλη και τα μέλη της Ε. Ε.
8. Επιτυχόντες είναι όσοι υποψήφιοι πάρουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης. Σε περίπτωση που υπάρχουν συνδυασμοί, επιτυχών θεωρείται αυτός, που έλαβε το μισό πλέον μίας του συνόλου των ψήφων των μελών που ψήφισαν.
9. Στην περίπτωση , που συμμετέχουν στην ψηφοφορία περισσότερα των δύο (2) ψηφοδέλτια (συνδυασμοί) και δεν καταστεί δυνατή, κατά την πρώτη ψηφοφορία, η εκλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται, μεταξύ των δύο ψηφοδελτίων (συνδυασμών), που πλειοψήφησαν, την ίδια μέρα.
10. Η εφορευτική Επιτροπή κρίνει για το έγκυρο των ψηφοδελτίων και βγάζει το αποτέλεσμα. Καταρτίζει το πρακτικό εκλογής και ανακηρύσσει τους επιτυχόντες καθώς και τους επιλαχόντες.

Άρθρο 9ο . Θητεία του Δ. Σ. – Συγκρότηση σε Σώμα
1. Η Θητεία του Δ. Σ. το οποίο εκλέγεται από την τακτική Γ. Σ. είναι μονοετής (1).
2. Εντός οχτώ (8) ημερών τα μέλη που εκλέχθηκαν σύμβουλοι συγκροτούνται σε σώμα, εκλέγοντας μεταξύ τους τον Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα, Ειδικό Γραμματέα, Ταμία και τέσσερις Εφόρους. Για την συγκρότηση σε σώμα τα μέλη του Δ. Σ. καλούνται με ευθύνη του πλειοψηφίσαντος συμβούλου και η εκλογή γίνεται με μυστική ψηφοφορία. Δύναται να εκλεγούν περισσότεροι του ενός Αντιπρόεδροι ανάλογα με τις ανάγκες της αρμονικής και απρόσκοπτης λειτουργίας του Συλλόγου.
3. Το απερχόμενο Δ. Σ. υποχρεούται να παραδώσει στο νέο, με τήρηση πρωτοκόλλου, το Αρχείο, την Σφραγίδα, τα βιβλία, το Ταμείο καθώς και ότι άλλο βρίσκεται στην κυριότητα, νομή και κατοχή του Σωματείου.

Άρθρο 10ο . Λειτουργία και Αρμοδιότητες Δ. Σ.
1. Tο Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, μετά από πρόσκληση του Προέδρου. Πέντε μέλη του Δ. Σ. μπορούν να ζητήσουν τη σύγκληση του Συμβουλίου, με αίτηση τους στον Πρόεδρο. Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται η αιτία της έκτακτης σύγκλησης και τα θέματα που θα συζητηθούν. Η σύγκληση είναι υποχρεωτική μέσα σε 10μέρες. Αν ο Πρόεδρος δεν καλέσει το Δ. Σ.μέσα στην προθεσμία αυτή, μπορούν να το καλέσουν ο αντιπρόεδρος ή οι σύμβουλοι που ζήτησαν τη σύγκληση.
2. Το Δ. Σ. βρίσκεται σε απαρτία αν παρευρίσκονται πέντε (5)σύμβουλοι. Οι αποφάσεις παίρνονται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών που μετέχουν. Σε ισοψηφία υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου. Μέλος που αδικαιολόγητα απουσιάζει σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις του Δ. Σ. κηρύσσεται έκπτωτο και αντικαθίσταται με απόφαση του Δ. Σ.
3. Διοικητικό Συμβούλιο διαχειρίζεται τις υποθέσεις του Συλλόγου και εκτελεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης . Έχει αρμοδιότητα για οποιοδήποτε θέμα, εκτός από εκείνα που ρητά έχουν ανατεθεί στη Γενική Συνέλευση των μελών.
4. Το Δ. Σ. φροντίζει για τους αθλητές του, συμμετέχει και διοργανώνει αγώνες, εκδρομές και αποφασίζει για την τέλεση ή τη συμμετοχή του Συλλόγου σε πολιτιστικές εκδηλώσεις.
5. Το Δ. Σ. διαχειρίζεται την περιουσία του Συλλόγου. Προασπίζεται τα νόμιμα συμφέροντα του, συντάσσει τον προϋπολογισμό και απολογισμό και τον εσωτερικό κανονισμό του Συλλόγου.
6. Το Δ. Σ. εκλέγει τους αντιπροσώπους του και τους αναπληρωτές τους που θα εκπροσωπήσουν τον Σύλλογο στις Γ. Συνελεύσεις των υπερκείμενων Ενώσεων και Ομοσπονδιών.
7. Το Δ. Σ. έχει το δικαίωμα να δημιουργεί επιτροπές που να απαρτίζονται από τα μέλη του Συλλόγου. Η προεδρία ανατίθεται σε ένα από τα μέλη του Δ. Σ. Οι επιτροπές αυτές έχουν:
· συγκεκριμένο τομέα δράσης
· εισηγούνται προς έγκριση στο Δ. Σ. όλες τις αποφάσεις τους
· έχουν την ευθύνη για την εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο δημιουργήθηκαν


Άρθρο 11ο . Καθήκοντα Μελών του Δ. Σ.
Ο Πρόεδρος
Ο Πρόεδρος του συλλόγου εκπροσωπεί το Σύλλογο σε όλες τις σχέσεις του, μπροστά σε όλες τις αρχές και τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καλεί το Δ. Σ. σε συνεδρίαση, διευθύνει τις συζητήσεις του, υπογράφει μαζί με το Γραμματέα όλα τα έγγραφα του Συλλόγου και τα πρακτικά των συνεδριάσεων και μαζί με τον Ταμία όλα τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής. Παρακολουθεί την καλή λειτουργία του γραφείου του Συλλόγου, συντονίζει τις ενέργειες κ.λ.π. και εργάζεται για την επιτυχία του σκοπού του. Όταν απουσιάζει ή εμποδίζεται, τον αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος.
Ο Αντιπρόεδρος
αναπληρώνει τον Πρόεδρο όταν απουσιάζει ή κωλύεται να ασκήσει τα καθήκοντά του.
Ο Γενικός Γραμματέας
Ο Γενικός Γραμματέας τηρεί τα πρακτικά συνεδριάσεων, το πρωτόκολλο, τα μητρώα των μελών και επιμελείται την αλληλογραφία του Συλλόγου. Επίσης, φυλάει το αρχείο και την σφραγίδα του Συλλόγου. Προσυπογράφει τα έγγραφα με τον Πρόεδρο. Όταν απουσιάζει, τον αναπληρώνει ο ειδικός γραμματέας.
Ο Ταμίας.
φροντίζει για την είσπραξη των δικαιωμάτων του Συλλόγου, με βάση αποδείξεις. Κάνει τις πληρωμές, φυλάει τις αποδείξεις, ετοιμάζει τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό της διαχειριστικής περιόδου. Τηρεί το βιβλίο ταμείου και το ενημερώνει τακτικά. Είναι υποχρεωμένος να καταθέτει σε Τράπεζα, στο όνομα του Συλλόγου, τις εισπράξεις των εσόδων. Δεν μπορεί να κρατάει στα χέρια του περισσότερα από 300 ευρώ από τα χρήματα του Συλλόγου. Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με απόφαση της Γ. Σ. Σε περίπτωση κωλύματος του, ο Πρόεδρος ή και ο Γραμματέας μπορούν να ενεργούν εισπράξεις ή και πληρωμές καθώς και να εκπληρώσουν τα καθήκοντα του ταμία.
Ειδικός Γραμματέας Δ. Σ.
συντάσσει και διαβάζει τα Πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ, τα οποία συνυπογράφει μετά του Προέδρου και του Γραμματέα, τον οποίο βοηθά σε όλα του τα καθήκοντα και τον αναπληρώνει όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται στην άσκηση των καθηκόντων και υποχρεώσεων του.
Οι Έφοροι
Ασκούν την εποπτεία των εγκαταστάσεων, του αθλητικού υλικού, του ιματισμού των γυμναστικών χώρων και φροντίζουν να λειτουργεί άριστα το τμήμα ή τα τμήματα που έχουν αναλάβει. Εφαρμόζουν πιστά τις εισηγήσεις του Δ. Σ. που έχουν σχέση με την καλή λειτουργία του αθλητικού τμήματος, του χώρου των γραφείων, του αγωνιστικού χώρου και φροντίζουν για την αύξηση του αθλητικού δυναμικού του Συλλόγου με την προσέλευση νέων αθλητικών μελών στο Σύλλογο. Η συνεργασία τους με τους προπονητές πρέπει να είναι αρμονική και εποικοδομητική. Πρέπει να βοηθούν τους προπονητές στο έργο τους και σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να επεμβαίνουν σε αυτό.
Άρθρο 12ο . Εξελεγκτική Επιτροπή
1. Κατά τις αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοίκησης, εκλέγεται και τριμελής (3) Εξελεγκτική Επιτροπή, η θητεία της οποίας είναι η αυτή με του Δ. Σ. και έχει ως αρμοδιότητα τον έλεγχο της οικονομικής , εν γένει διαχείρισης του Σωματείου.
2. Ο Πρόεδρος υποχρεούται να θέσει στην διάθεση της Ε. Ε. όλα τα εξερχόμενα και εισερχόμενα έγγραφα, διπλότυπους αποδείξεις, λογιστικά Βιβλία καθώς και κάθε άλλο στοιχείο το οποίο αυτή θα ζητήσει.
3. Η Ε. Ε. υποχρεούται να περατώσει το έργο της είκοσι (20) τουλάχιστον, ημέρες πριν από την τακτική Γενική Συνέλευση και να συντάξει την έκθεση της, την οποία οφείλει να παραδώσει στον Πρόεδρο που έχει και την υποχρέωση να την συμπεριλάβει στην λογοδοσία του προς την Γενική Συνέλευση. Χωρίς την ως άνω έκθεση της Ε. Ε. δε είναι δυνατόν να αποφασισθεί η απαλλαγή της απερχόμενης Διοίκησης.
Εφόσον όμως, τα μέλη της Ε. Ε. κληθούν , με συστημένη επιστολή και δεν προσέλθουν να συντάξουν την σχετική Έκθεση, εντός προθεσμίας δέκα πέντε (15) ημερών, η Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί έχει δικαίωμα να απαλλάξει την Διοίκηση των ευθυνών της.

Άρθρο 13ο . Πειθαρχικές Κυρώσεις Μελών – Αθλητών
Το Δ. Σ. σε περίπτωση παραβάσεων αρχών του καταστατικού έχει και πειθαρχική δικαιοδοσία και μπορεί να επιβάλλει τις παρακάτω ποινές:
1. Στα μέλη του Συλλόγου:
I. της έγγραφης παρατήρησης
II. της αυστηρής έγγραφης επίπληξης
III. της απαγόρευσης εισόδου στους αθλητικούς και λοιπούς χώρους του Συλλόγου για ένα χρόνο
IV. της οριστικής διαγραφής. Η απόφαση αυτή του Δ. Σ. πρέπει να κριθεί στην πρώτη τακτική ή Γενική Συνέλευση.
2. Στους αθλητές τις παραπάνω ποινές (α) και (β) επί πλέον την απαγόρευση συμμετοχής σε αθλητικές εκδηλώσεις του Συλλόγου για μέχρι ένα χρόνο, καθώς και της οριστικής διαγραφής. Η απόφαση αυτή του Δ.Σ. πρέπει να εγκριθεί στην πρώτη τακτική ή έκτακτη Γ. Σ.
3. Κανένα από τα παραπάνω μέλη του συλλόγου δεν τιμωρείται δίχως προηγουμένως να απολογηθεί μετά από κλήση του και μέσα σε προθεσμία επτά (7) ημερών.
Άρθρο 14ο . Σφραγίδα
Ο Σύλλογος έχει δική του σφραγίδα, που έχει σχήμα στρογγυλό, κυκλικά μεν φέρει τις λέξεις   «Α Π Σ ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ»
  1.  στο μέσο παράσταση με δύο Δ και το έτος ίδρυσης του Σωματείου 1953.
  2. Η Σφραγίδα αυτή τίθεται σε κάθε εξερχόμενο έγγραφο και σε κάθε απόδειξη του Σωματείου, χωρίς την ύπαρξη της οποίας κάθε έγγραφο ή απόδειξη θεωρείται άκυρη και δεν συνεπάγεται την οποιαδήποτε υποχρέωση του εκδότη.

Άρθρο 15ο . Χρώματα του Σωματείου
Τα χρώματα του Συλλόγου είναι  γαλάζιο και λευκό . Ο Σύλλογος έχει δική του σημαία , γαλάζιου χρώματος σε λευκό φόντο.
Άρθρο 16ο . Βιβλία του Σωματείου
Το Σωματείο τηρεί υποχρεωτικά τα ακόλουθα βιβλία:
  1. Μητρώου μελών
  2. Πρακτικών συνεδριάσεων Γ. Σ.
  3. Πρακτικών συνεδριάσεων Δ. Σ.
  4. Εσόδων – Εξόδων
  5. Περιουσιακών στοιχείων
  6. Πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχόμενων εγγράφων.
  7. Μητρώου Αθλητών
Τα βιβλία αυτά πριν από τη χρήση τους θεωρούνται από το Νομάρχη ή άλλη εξουσιοδοτημένη Αρχή
Άρθρο 17ο
Το σωματείο «Α Π Σ ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ» δεν επιτρέπεται να έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη στην πολιτική.

Άρθρο 18ο . Διάλυση Σωματείου
Σε περίπτωση διάλυσης του συλλόγου η περιουσία του περιέχεται στη Γ. Γ. Αθλητισμού, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων των άρθρων 77 και 99 του Αστικού Κώδικα.

Άρθρο 19ο
Αναγνωρίζουμε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τις αθλητικές ομοσπονδίες των οποίων είμαστε μέλη, ως ιεραρχικά προϊστάμενες αρχές, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να επιβάλλουν τις αποφάσεις τους καθώς και τις κυρώσεις που προβλέπονται από το νόμο επί του Σωματείου μας.
Άρθρο 20ο
Κάθε ασάφεια του παρόντος καταστατικού λύνεται από την Γενική Συνέλευση, αφού παρθούν υπ’ όψη οι σχετικές διατάξεις περί Σωματείων και η ισχύουσα Αθλητική Νομοθεσία.

Άρθρο 21ο
Όλα τα μέλη του Σωματείου υποχρεούνται :
1. Να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις του Δ. Σ. και των Γ. Σ. και να τηρούν το παρόν Καταστατικό.
2. Να εκπληρώνουν ανελλιπώς και έγκαιρα τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σωματείο

Άρθρο 22ο
Το Σωματείο αποδέχεται ότι αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα για την επίλυση των αθλητικών διαφορών είναι τα προβλεπόμενα από το Νόμο 2725/1999 και τους άλλους συναφείς Νόμους δικαιοδοτικά Όργανα και Επιτροπές.

Άρθρο 23ο
Το παρόν καταστατικό που αποτελείται από είκοσι τρία (23) άρθρα συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατ’ άρθρο και στο σύνολό του όπως διαμορφώθηκε από την Γενική Συνέλευση των Μελών που συνήλθε την 15/11/2009 με σκοπό την τροποποίηση του με σκοπό την εναρμόνιση του, με τις
διατάξεις του Ν.2725/99.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου